İngiltere Aile Ziyareti Vizesi

Birleşik Krallık Devleti topraklarına anne-baba-kardeş ziyareti, eş ve çocukları gözetmek için ziyaret, 2. dereceden akrabalarla görüşme talebi ile seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru da bulunması gereken Aile Ziyareti Vizesi, kısa süreli bir vize kategorisidir.

 İngiltere’ye düzenli seyahat etmeyi gerektiren nedenini belgelerle beyan etmesi halinde kişiler, Uzun Dönem İngiltere vizesine başvuru yapabilirler. Uzun süreli İngiltere vizesi için 1 yıllık-2 yıllık-5 yıllık-10 yıllık süreli İngiltere Aile Ziyareti Vize başvurusu imkanı bulunmaktadır. Ancak uzun süreli İngiltere vizeleri ile ülkede kalma hakkı maksimum 6 aydır. 6 ayın sonunda İngiltere’den çıkış yapılması zorunludur. 

Vize başvurunuzun İngiltere Aile Ziyareti Vizesi kapsamında değerlendirilebilmesi için başvuru dosyanızın bazı koşullara uygun hazırlanması gerekir

Öncelikle ziyaret edeceğiniz kişi veya kişiler aile sayılabiliyor olmalıdır. Akrabalarınızın aile olarak kabul görmesi için ;

  • Evlat
  • Anne-Baba
  • Kardeş
  • Büyükanne-Büyükbaba
  • Torun
  • Kayınbaba-Kayınvalide
  • Baldız-Kayınbirader
  • Gelin-Damat
  • Üvey Baba – Üvey Anne
  • Üvey Evlat
  • Üvey Kardeş
  • Son 2 yıldır beraber yaşadığınız yasal partnerlerden biri olmalıdır.

Ziyaret edeceğiniz kişi ya da kişilerin size yazılı bir davetiye göndermeleri gerekmektedir. Bu davetiyeyi İngiltere Aile Ziyareti Vizesi başvurusu dosyanızla birlikte sunmalısınız.

Konuyla ilgili daha kapsamlı bilgiyi firma uzmanlarımızla görüşerek alabilirsiniz.